Nodig mensen uit en beheer toegang tot het huis

WebiPhoneAndroid

Nodig mensen uit voor je huis, kies hun toegangsrechten en bekijk of wijzig hun toegang later. Alleen de eigenaar van het huis kan People beheren. Op mobiel stel je de netwerklimiet in via de kaart Alleen terwijl ze hier zijn; op het web stel je die limiet in tijdens het toevoegen of bewerken van de persoon.

Invite someone op iOS of Android

Gebruik het scherm People om iemand aan je huis toe te voegen. Een bewoner ziet People niet. Open je People via een directe link, dan krijg je te zien dat de eigenaar de mensen beheert.

  1. Open Settings, daarna People, en dan Invite someone.PeopleInvite someone
  2. Vul hun e-mailadres in.
  3. Kies hun type.
  4. Als je Gast kiest, selecteer dan de aangeboden verblijfsduur.
  5. Moet toegang alleen via het thuisnetwerk, zet dan Alleen terwijl op het huis-Wi-Fi aan in de kaart Alleen terwijl ze hier zijn.
  6. Selecteer de gevonden telefoon. Verzenden is pas mogelijk als die telefoon gekozen is.
  7. Kies Send de uitnodiging. Alleen terwijl op het huis-Wi-Fi moet exact zo worden weergegeven als in deze stap.

Invite someone op het web

Op het web kun je dezelfde taak voor huistoegang uitvoeren via People. Je kunt een persoon toevoegen, hun niveau kiezen en huis- en verblijfvelden instellen waar die verschijnen.

  1. Open People en kies Persoon toevoegen.People
  2. Voer e-mailadres en naam in.
  3. Kies niveau.
  4. Kies het huis als die optie er is.
  5. Is de persoon een gast, vul dan de in- en uitcheckvelden in die verschijnen bij die rol.
  6. Is netwerktoegang vereist, kies dan de telefoon.
  7. Bevestig met Toevoegen of Voeg de gast toe zoals weergegeven.

Wat gebeurt er nadat je verstuurt

Een bestaand ALYT-account wordt meteen toegevoegd. Heeft het e-mailadres nog geen ALYT-account, dan krijgt de persoon eenmalig een uitnodigingslink die zeven dagen geldig is. Door de link te openen kan hij of zij de uitnodiging bekijken en accepteren.

Als versturen mislukt of te lang duurt, betekent dat niet dat er niets is verzonden. Controleer People voordat je het opnieuw probeert.

Toegang bekijken, opnieuw versturen, intrekken of verwijderen

Gebruik People om de mensen in je huis te bekijken. Gebruik alleen de rol-, verblijfs- en netwerkopties die aangeboden worden voor die persoon.

  1. Open Settings, daarna People.People
  2. Selecteer de persoon of uitnodiging die je wilt wijzigen.
  3. Bekijk huidig rol-, verblijfs- en netwerkstatus voordat je iets aanpast.
  4. Bij een openstaande uitnodiging op het web, kies Send een nieuwe link of Intrekken bij Vorige uitnodigingen als dat wordt getoond.
  5. Lees vóór het verwijderen van iemand goed de bevestiging voor verwijderen. Bevestig alleen als je zeker weet dat deze persoon geen toegang meer mag hebben.

Wat je daarna zou moeten zien

  • De persoon staat in de lijst People met de door jou gekozen rol, of verschijnt als een openstaande uitnodiging totdat zij accepteren.
  • Bij een gast zie je de ingestelde verblijfsduur.
  • Als Alleen terwijl je op het thuis-Wi-Fi zit is ingeschakeld, wordt de gekozen telefoon voor die persoon weergegeven.
  • Op het web zie je Persoon toevoegen en op mobiel zie je Invite someone in de workflow.

Problemen oplossen

Als People ontbreekt op mobiel, ben je waarschijnlijk niet de eigenaar. Een bewoner ziet People niet.

Als de verzendknop op iPhone of Android niet beschikbaar blijft, selecteer dan eerst de telefoon wanneer Alleen terwijl je op het thuis-Wi-Fi zit is ingeschakeld.

Ontbreekt de vereiste telefoon, controleer dan of deze op het thuisnetwerk zit. Kies niet de telefoon van iemand anders.

Lijkt een link verlopen of ingetrokken, controleer dan People voordat je opnieuw een uitnodiging stuurt.

Kun je jezelf niet verwijderen, dan is dat normaal. Alleen de eigenaar beheert de toegang en zelfverwijdering is niet mogelijk.

Bijgewerkt 2026-09-18 · De handleidingen zijn in het Engels en tonen precies wat je huis laat zien.